fbpx
LOGO-GREEN 1

Ventes

Usluge

Opis projekta

Ventes je osnovan 1995. godine u Užicu. Poslovanje ove kompanije obuhvata proizvodnju i ugradnju uređaja za obradu vazduha za ventilaciju, grejanje i hlađenje, sa ili bez sistema za povrat toplote. Imajući u vidu specifičnosti svog poslovanja, ljudi iz Ventes-a su želeli da putem onlajn prezentacije potencijalnim klijentima na kreativan i jednostavan način predstave svoj sistem poslovanja. Konsultacije sa klijentom su pokazale da se prilikom izrade ovog veb-sajta, primarno moramo fokusirati na prikazivanje procesa nastanka klijentovih inovativnih rešenja i proizvoda. Naš tim je sa velikim zadovoljstvom prihvatio izazov i krenuo sa radom na internet prezentaciji za kompaniju Ventes d.o.o.

Klijent je već posedovao internet prezentaciju, ali je ona bila prilično zastarela, i stoga neprihvatljiva za savremene uslove i trendove poslovanja. Koristeći segemente stare internet prezentacije, Mdeus tim je započeo izradu nove. Trudili smo se da atomosferu starog sajta učinimo vidljivom u njenom svremenijem izdanju. Pošto se logo nije menjao, iskoristili smo ga kao izvor za formiranje osnovnih parametrara stila novog sajta. Na primer, njegove boje smo postavili kao osnovne boje, koje su naši dizajneri dalje koristili kako bi osmislili nov grafički identitet internet prezentacije. Takođe smo ubacili nekoliko sekcija koje posetioce pokreću na akciju, a koje kao cilj imaju da povećaju interaktivnost sadržaja. Napravili smo posebnu sekciju za reference kojima se klijent ponosi i koje jasno ukaziju na kvalitet njegovih proizvoda. S obzirom da klijent poseduje nekoliko kategorija proizvoda, bilo je potrebno da svaku od njih jasno prikažemo. Da bi adekvatno rešili taj problem, naši diveloperi su kreirali odgovarajući tabulator. Na stranici sa proizvodima (Proizvodi), klik na određeno mesto u okviru tabulatora vodi posetioca na opširniji opis istog. Upitnik za ponude kreiran je kao poseban pdf koji posetioci sa lakoćom mogu popuniti i poslati našem klijentu. Takođe, u header sekciju smo stavili kompletan pdf katalog i tako približili zainteresovanima ponudu koju naš klijent poseduje. Kako bi se dalja komunikacija sa kompanijom Ventes što lakše odvijala, želeli smo da posetioci prilikom navigacije dobiju što više informacija. Vodeći se jednostavnim i pročišćenim dizajn rešenjem, uspešno smo završili još jedan projekat, tokom kojeg je saradnja bila na obostrano zadovoljstvo.

Metodologija rada

KREIRANJE I PRIKUPLJANJE SADRŽAJA:

Veliki deo kontenta za izradu nove internet prezentacije klijent je već imao na staroj. Međutim, ideja nam je bila da sve elemente sajta osvežimo, osavremenimo i na taj način poboljšamo. Kako bi se kvalitet prethodne verzije istakao i održao u novoj, morali smo da napravimo pedantne i precizne izmene u rasporedu pomenutih elemenata. Stoga smo, zajedno sa našim content piscem, prvo izvršili određene izmene u samom prezentacionom tekstu. U saradnji sa dizajnerom smo osvežili fotografije, povećali njihov vizuelni kvalitet i povezali ih sa kontentom u jednu konzistentnu celinu. Na kraju sve se dobro uklopilo u novi dizajnom vizuelni identitet ove internet prezentacije.

KREIRANJE JEDINSTVENOG DIZAJNA NA OSNOVU SADRŽAJA:

Tokom rada na ovom projektu, tim Mdeus-a želeo je da izradu sajta usmeri u malo drugačijim pravcu. Naime, ovaj put smo prvo prikupili sav sadržaj od klijenta. Na osnovu logoa, tekstova i fotografija smo kreirali jedinstven i funkcionalan dizajn. Ova metodologija u nastajanju se pokazala kao vrlo efikasna, efektivna i inspirativna. Kroz saradnju između divelopera i dizajnera, uobličene su nove mogućnosti isticanja gotovo svih kvaliteta Ventes-ovog poslovanja, što je omogućilo da se klijentov proces rada adekvatno predstavi.
Za jasno i transparentno prikazivanje proizvoda, kao neku vrstu tehničkog rešenja, kreirali smo tabulator. U njega smo ubacili i posebne stranice iz pdf kataloga koje se odnose na konkretne tipove proizvoda. Posetioci sajta su tako u mogućnosti da mnogo lakše dođu do potrebnih informacija. Potpuno smo redizajnirali izgled i formu upitnika. Pojednostavili smo je tako da ona i dalje sadrži istu funkcionalnost i značenje. U posebnoj sekciji smo istakli sve reference klijenta, koje tako sumirane nedvosmisleno izdvajaju od konkurencije. Footer sekcija sadrži sve potrebne kontakt informacije, koridsne linkove i lokaciju našeg klijenta. Na kraju, veliki je izazov bio i napraviti adekvatnu responsivnu verziju sajta.

OPTIMIZACIJA

Na kraju svakog projekta sva pažnja našeg tima usmerena je na SEO veb sajta. To je jedna od stvari koja našem klijentu omogućava veću brzinu učitavanja i veću uspešnost generisanja lidova. Stoga je SEO proces jedan od najvažnijih zadataka prilikom izrade uspešne internet prezentacije. U slučaju Ventes-a pomenuti proces je koincidiralo i odvijao se paralelno sa implementacijom koncepcije sajta, u koju su uključene sve osnovne metode dobre optimizacije.

ZAVRŠNA TESTIRANJA:

Na kraju svakog projekta, neko vreme pratimo funkcionalnosti i prikupljamo feedback od posetilaca sajta. To je jednini pravi pokazatelj uspešnosti našeg rada.

Rezultati

PRAVILNA IMPLEMENTACIJA SADRŽAJA:

Na osnovu tekstova koje nam je klijent dostavio, naš contet pisac je sastavio celovit tekstualni dokument. Na osnovu njega smo došli do dizajnerskog rešemnja koje se savršeno uklopilo u transparentan vizuelni indentitet veb-sajta. Pošto je većina tekstova stručnog karaktera, bilo je potrebno iz njih izvići, odnosno naglasiti i implementirati njihov informativni karakter. Stoga smo veliku pažnju posvetili pravilnom raspoređivanju pojedinačnih tekstova, ali i modifikacijama sadržaja pojedinačnih tekstova. Fotografije su obrađene i adaptirane, tako da zajedno sa tekstovima čine kompaktnu celinu.

KRAJNJI PROIZVOD KAO DOBRA MERA SVEGA:

Rad na ovom projektu bio je veliki izazov za naš tim. Naime, klijent posluje u specifičnoj branši, tako da tekstovi i proizvodi koje smo prezentovali za nas predstavljaju nepoznat teren. Zato je bilo jako teško adaptirati sadržaj tako da posetilac razume i lako pronađe ono što mu je potrebno, a da se pritom zainteresuje za proizvode sa kojima se do sada nije susretao. Ovaj projekat predstavlja dobar primer našeg rada, jer pokazuje da vaš sadržaj, ma koliko bio specifičan, uvek može biti pretočen u delotvornu i jednostavnu internet prezentaciju. Naš tim ne spoznaje potrebe klijenta jednolično i suvoparno, već nesebično implementira svoja iskustva. Želimo da krajnji proizvod koji vam dostavljamo bude na obostrano zadovoljstvo.

Kompanija Ventes dobila je kvalitetnu online prezentaciju svojih proizvoda i usluga, a naš tim je ponosan na još jedan uspešno izvršen zadatak.

 

 

Zainteresovani ste za saradnju?

Kontaktirajte nas da saznate više o našim uslugama izrade vebsajtova.